"We vroegen onze Netwerknotaris wat de financiële gevolgen zijn als we gaan trouwen"

"We vroegen onze Netwerknotaris wat de financiële gevolgen zijn als we gaan trouwen"

"We vroegen onze Netwerknotaris wat de financiële gevolgen zijn als we gaan trouwen"

Tom en Eline gaan in juni trouwen. Toch kwamen ze al in februari naar hun Netwerknotaris om te kijken wat trouwen financieel voor hen betekent.

Tom: “We wisten uit ervaring dat we ons goed moesten laten informeren. Mijn ouders zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd, de ouders van Eline waren dat niet. En toen ze gingen scheiden is dat helemaal mis gegaan.”

Tom en Eline zijn allebei pas begonnen met hun eerste baan.

Eline: “Tijdens het gesprek bij de notaris kwam onze studieschuld aan de orde. Er zit niet zo veel verschil tussen onze studieschulden. En ook ons salaris is nu ongeveer gelijk. We zien heus wel de voordelen van huwelijkse voorwaarden, maar omdat we financieel ongeveer in dezelfde situatie zitten, gaan we toch maar trouwen in de beperkte gemeenschap van goederen.”

Tom sluit niet uit dat hij later ondernemer wil worden. Zijn Netwerknotaris vertelde hem dat ze dan alsnog huwelijkse voorwaarden kunnen maken.

“Je kunt vanaf het moment dat Tom gaat ondernemen, met gescheiden vermogens verder gaan. Het voordeel van huwelijkse voorwaarden is groot voor ondernemers. Zo kunnen eventuele schuldeisers van Tom’s bedrijf zich niet richten op het héle vermogen van Tom en Eline, maar alleen op het vermogen van Tom”, licht de Netwerknotaris toe.

Tom en Eline hebben één gesprek gehad bij de Netwerknotaris. “We zijn in korte tijd heel wat te weten gekomen. En dat is ons heel wat waard.”

Gaan jullie trouwen en wil je vooraf een gesprek met een Netwerknotaris?

Je kunt hier je Netwerknotaris vinden en contact opnemen.

direct notariële hulp