Nog een bv? Wat moet je er mee!?

Nog een bv? Wat moet je er mee!?

Drie redenen waarom het goed is om twee of meer bv’s tegelijk op te richten.

Voor veel ondernemers kan het oprichten van meerdere bv’s, een holding én een werkmaatschappij, erg interessant zijn.

1. Betere bescherming bij faillissement.

Van je bv’s gaat alleen de werkmaatschappij verplichtingen aan. Bij een faillissement van deze werkmaatschappij is het vermogen dat in de holding zit in principe nog veilig. Zonder zo’n holding behoren alle vermogensbestanddelen tot één bv en is het hele vermogen daarvan risicodragend.

2. Flinke belastingvoordelen.

Als je behalve een werkmaatschappij, een holding hebt, heb je recht op belastingvoordelen. Neem bijvoorbeeld de 'deelnemingsvrijstelling'. Daarmee kun je het betalen van je belastingen uitstellen.

3. Samenwerken of overdragen is makkelijker.

Ook belangrijk. Als je een holding hebt, kun je je bedrijf makkelijker overdragen of met anderen samenwerken. In je werkmaatschappij zitten namelijk alleen de bezittingen en verplichtingen die noodzakelijk zijn voor je bedrijf. In je holding bevinden zich de eventuele extra reserves en persoonlijke verplichtingen. Denk aan een hypotheek van de bv of een pensioenverplichting. Die laatste zaken kun je beter niet in de bv hebben waarin je samenwerkt of die je wilt verkopen.
Wil je bij verkoop of als je gaat samenwerken, alsnog gaan schuiven met de inhoud van je bv’s, dan moet je dat op het laatste moment regelen. Dat geeft stress en het kost tijd. Daarnaast kan het ingewikkeld zijn en kosten en belastingnadelen met zich meebrengen. Allemaal nadelen die je had kunnen voorkomen met een holding.

Je Netwerknotaris bouwt graag samen met jou de ideale bv structuur.

Je Netwerknotaris helpt je graag om een goede bv structuur op te zetten. Met statuten die passen bij jouw toekomstplannen. Welke structuur het beste bij jouw bedrijf past hangt af van je plannen, maar ook van je bedrijf en de bijbehorende bezittingen en verplichtingen. Als je een bv hebt, kun je er ook later voor kiezen om een werkmaatschappij en een holding op te richten. Dat is wel iets ingewikkelder en duurder. Hoe eerder je dit goed regelt, hoe kleiner de kans op onnodige risico’s, belastingnadelen én kosten.

direct notariële hulp