Video:  digitale nalatenschap in tv programma Radar

Video: digitale nalatenschap in tv programma Radar

Video: digitale nalatenschap in tv programma Radar

TV programma Radar zocht in de uitzending van 13 november uit hoe het zit met je digitale erfenis. Uit een enquête van Radar blijkt namelijk dat veel mensen  (64%) weleens denkt aan hun digitale erfenis, maar dat 85% niet alles of zelfs helemaal niets heeft geregeld. 

In de praktijk komt het daardoor vaak voor dat nabestaanden geen toegang hebben tot de digitale erfenis zoals sociale media accounts of cryptotegoeden. Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen die zich zich al lange tijd bezig houdt met de digitale erfenis geeft in de uitzending het volgende advies: "Maak een plan om de toegang tot je online accounts na je dood mogelijk te maken waarin staat wie er toegang heeft en wat moet ermee moet gebeuren."

Wettelijk is er voor de digitale nalatenschap in Nederland nog niets geregeld. Lucienne zou dat ook graag op Europees niveau geregeld zien zodat het mogelijk is dat iemand na het overlijden toegang krijgt tot de digitale nalatenschap. "De tijd van onderzoeken is voorbij," zegt ze in de uitzending. 

Je kunt het item van Radar over de digitale erfenis hier terugkijken. Op de website van Radar staat een handig overzicht van Netwerk Notarissen over wat je nu al kunt regelen voor je digitale nalatenschap. Ook heeft Netwerk Notarissen uitgezocht hoe je sociale media accounts van een overledene kunt verwijderen

Wil je ook je digitale nalatenschap regelen?

De Netwerknotaris bij jou in de buurt kan je daarmee helpen.

direct notariële hulp